Absolts dos activistes pel dret a l’habitatge

El passat 18 de maig vam ser acompanyant i portant el judici d’un jove mataroní, en David, a qui juntament amb un altre company va patir la repressió per exercir el dret fonamental a manifestar-se

Absolts dos activistes pel dret a l’habitatge

Avui, 28 de juny de 2023, el Jutjat Penal 2 de Mataró ha absolt als dos activistes, a qui Fiscalia demanava 1 any i 9 mesos de presó, així com la inhabilitació per exercir el sufragi passiu, per uns fets que van passar ja fa 4 anys.

Els fets van ocórrer el març del 2019, on un grup de persones es van concentrar per lluitar pels drets socials de la ciutadania de Mataró, i per lluitar per aturar un desnonament a una família vulnerable per part d'un gran tenidor.

Els hi demanen aquesta pena només en base a un atestat inventat per la policia, que van identificar a dues persones pel simple fet d'estar aturant un desnonament i sota unes acusacions falses d'atemptat contra l'autoritat, que, òbviament, només pot acreditar el mateix policia. La repressió va d'això. La repressió el que busca és escarmentar a uns quants cap de turcs per tal que el moviment polític i activista es desmobilitzi.

Tal com ha apuntat Gonzalo Bonnin, advocat d'Amnistia i Llibertat i part de la defensa: "La defensa del dret a l'habitatge mai pot ser un delicte. L'absolució demostra que la repressió de l'estat no pot amb la mobilització. Davant la repressió, sempre hi serem". En aquest sentit, des d'Amnistia i Llibertat celebrem l'absolució i continuarem defensant sempre els drets civils i polítics.

#FreeThemAll