Amnistia i Llibertat fomenta els bons solidaris per pagar part de les fiances als encausats per l’1-O

Amnistia i Llibertat fomenta els bons solidaris per pagar part de les fiances als encausats per l’1-O

L’associació Amnistia i Llibertat ha incentivat els bons solidaris per fer front a la repressió econòmica de l’Estat espanyol. Així, l’entitat ha proposat aquest sistema de donacions als associats, cercles de confiança i amistats dels encausats per l’1-O pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En un moment de crisi com l’actual, aquests bons estan pensats com a fórmula de microcrèdits o petits préstecs solidaris per ajudar a pagar bona part de la milionària fiança, de més 1.600.000 euros, que ha imposat el TSJC als exalts càrrecs del Govern, Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, processats pel referèndum de l’1 d’octubre, una mostra més de l’asfíxia i repressió econòmica que exerceix l’Estat espanyol al moviment independentista.  

Cada persona que sol·licita un bo solidari prèviament haurà d’haver fet una donació, d’aquesta manera, des de l’organització es confia que, a més de les donacions solidàries de gran part de la ciutadania de Catalunya a través de la Caixa de Solidaritat, es pugui cobrir part de les fiances que l’alt tribunal exigeix pel proper 25 de juny. I és que el TSJC va confirmar el mes d’abril, en plena pandèmia pel coronavirus, el processament de Jové i Salvadó pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets.

Amb tot, Amnistia i Llibertat, com a associació que lluita pel compliment i la protecció dels drets humans, no es queda indiferent davant la injustícia i denuncia la repressió i la causa general contra l’independentisme, en dona suport i en demana l’amnistia política com a proposta connexa a la resolució democràtica del conflicte polític.