Amnistia i Llibertat aconsegueix pagar les fiances als encausats per l’1-O amb bons solidaris

Amnistia i Llibertat aconsegueix pagar les fiances als encausats per l’1-O amb bons solidaris

L’associació Amnistia i Llibertat, que vetlla pel compliment dels drets humans i denuncia la causa general contra l’independentisme, ha aconseguit pagar part de les fiances de més d’1.600.000 euros als encausats per l’1 d’octubre al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a través de bons solidaris. Així, a través de microcrèdits o petits préstecs solidaris, l’entitat, juntament amb l’esforç de milers de ciutadans amb donacions a la Caixa de Solidaritat, ha ajudat a fer front a la repressió econòmica de l’Estat espanyol, que exigia una fiança milionària als exalts càrrecs del Govern, Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, processats pel referèndum de l’1 d’octubre. 

Des d’Amnistia i Llibertat es vol agrair i posar en valor la solidaritat de la ciutadania de Catalunya que, amb el seu compromís, contribueix a mantenir fort el moviment independentista i als encausats i les seves famílies a sortir de l’asfíxia econòmica a la qual l’Estat espanyol ens està sometent. A més, en un moment de crisi econòmica, en pocs dies l’associació ha creat els bons solidaris, un mecanisme al que hi han contribuït aquelles persones, en la seva majoria cercles de confiança i amistats dels represaliats, que prèviament havien fet una donació. 

Amnistia i Llibertat és una associació que neix per lluitar i vetllar pel compliment i la protecció dels drets humans. Com a tal, denuncia la repressió i l’asfíxia econòmica que pateix el moviment independentista que ja ha hagut de dipositar més de 15 milions d’euros en fiances. L’organització rebutja fermament l’empresonament injust dels líders independentistes i la causa general que pateix tot el moviment polític i en demana l’amnistia política com a proposta connexa a la resolució democràtica del conflicte polític. En els propers dies l’associació explicarà les accions antirepressives que està preparant.