Amnistia i Llibertat denuncia a l’ONU la repressió i l’extorsió econòmica contra l’independentisme, que ja acumula més de 17 milions d’euros en fiances

L’associació presenta als Relators Especials de les Nacions Unides un informe amb les vulneracions judicials que han patit diversos encausats al Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona

Amnistia i Llibertat denuncia a l’ONU la repressió i l’extorsió econòmica contra l’independentisme, que ja acumula més de 17 milions d’euros en fiances

Amnistia i Llibertat fa un pas més per posar fi a la repressió que pateix l’independentisme. L’associació ha presentat una comunicació col·lectiva als Relators Especials de les Nacions Unides en nom dels càrrecs i treballadors del Govern de la Generalitat que estan encausats al Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona. En l’informe es denuncien les mancances judicials i s'esmenten les diverses vulneracions de drets que han patit les persones encausades durant els processos judicials.

Entre aquestes vulneracions, cal destacar l’extorsió econòmica a la que s’està sotmetent per part dels òrgans i institucions de l’estat espanyol al moviment independentista. En concret, des de 2014 ja s’han pagat gairebé 17 milions d’euros en conceptes de fiances en les diferents causes contra el moviment independentista, algunes d’elles fins i tot duplicades. D’aquests 17 milions, 5.800.000 euros en la causa que investiga el Jutjat d’Instrucció número 13.I és que, l’objectiu de l’escrit que ha fet arribar l'associació és donar visibilitat a la repressió: que no s’atura amb presons arbitràries, si no que també pot ser repressió econòmica i, a més, a nivell estructural. Per això, en aquesta denuncia s’inclouen aquells afectats per malversació.

A més a més, l’escrit presentat a l’ONU també reitera la vulneració del dret al judici just, la duplicitat de sancions, l'atac a grups minoritaris, la manca d'igualtat davant la llei per motiu d’opinió política. En definitiva, es denuncia l'assetjament judicial per raons polítiques.

Amb tot, l’informe presentat també vol alertar que la repressió encara continua, pel que es vol forçar una acció per part dels Relators de les Nacions Unides.

Concretament, se'ls demana que es declari la vulneració de drets i que es faci un pronunciament conjunt per part dels Relators perquè s’aturin els actes d’intimidació, assetjament judicial i econòmic. També se’ls insta a enviar cartes urgents al govern espanyol, per tal que es puguin restaurar drets i que considerin, donades les circumstàncies, fer una visita per investigar l’assetjament judicial a gran escala. Per últim, que emprenguin qualsevol altra acció que creguin oportuna per aturar la vulneració de drets.

Per acabar, aquesta comunicació col·lectiva és un pas més per denunciar l’assetjament judicial constant, les represàlies i la intimidació per part del govern espanyol i dels òrgans relacionats amb el procés judicial contra el moviment independentista de Catalunya, que com veiem darrerament, no cessa.