Amnistia i Llibertat i Òmnium registren 200.000 signatures per exigir al Congrés una Llei d’Amnistia

Amnistia i Llibertat i Òmnium registren 200.000 signatures per exigir al Congrés una Llei d’Amnistia

Aquest dilluns, 21 de juny, Amnistia i Llibertat juntament amb Òmnium Cultural i els partits independentistes (ERC, JxCat, PdeCat i CUP) Amnistia i Llibertat ha entrat a registre del Congrés dels Diputats més de 200.000 signatures per l’amnistia que s’han recollit arreu des del passat mes de setembre.

Amb aquesta acció, s’exerceix el dret de petició que té la ciutadania en la defensa de l’amnistia com l’única solució per posar fi a la repressió i, juntament amb l’exercici de l’autodeterminació, resoldre el conflicte polític. És l’única solució col·lectiva, global i que indica que l’Estat assumeix l’error d’haver optat per la via repressiva. 

Tal com ha explicat la portaveu de l’Associació Amnistia i Llibertat, la Susanna Pagès, “avui fem un pas més per l'Amnistia, perquè el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat torni a la política, d'on no hauria d'haver sortit. 200.000 signatures ciutadanes per posar fi a la repressió. Fins que no acabi la causa general contra els més de 3000 represaliats independentistes seguirem lluitant per l’Amnistia. Amb l’exercici avui del dret de petició volem forçar el debat parlamentari sobre l'Amnistia!”

A la presentació del registre de les més de 200.000 signatures ciutadanes per una Llei d’Amnistia, han assistit Susanna Pagès, portaveu d’Amnistia i Llibertat, Dani Villalaín, portaveu jurídic d’Amnistia i Llibertat, Marcel Mauri i Xavier Antich d’Òmnium Cultural, Marta Vilalta i Gabriel Rufián d’ERC, Míriam Nogueras i Josep Pagès de JuntsxCat, Ferran Bel del PdeCAT, i Mireia Vehí i Albert Botran de la CUP. 

A partir del registre de signatures que s’ha realitzat avui al Congrés i a l’espera de si es tramitarà la petició per part de la instutici´oespanyola, l’associació Amnistia i Llibertat multiplicarà la seva activitat cívica i de caire internacional per seguir situant en agenda política aquesta demanda majoritària per posar fi a la repressió contra l’independentisme.