Amnistia i Llibertat celebrarà el I Congrés d’Advocacia per a la defensa de drets civils i polítics

L’associació es conjura per continuar defensant l’Amnistia, per protegir els drets humans i per lluitar contra la repressió

Amnistia i Llibertat celebrarà el I Congrés d’Advocacia per a la defensa de drets civils i polítics

Amnistia i Llibertat celebrarà aquest proper 19 de març, al Casinet d'Hostafrancs (Barcelona), el I Congrés d'Advocacia per a la defensa de drets civils i polítics, un espai de trobada i formació de totes aquelles persones que exerceixen l'advocacia o són acadèmics de la matèria.

El congrés, que neix amb la voluntat de debatre sobre la legalitat de l'amnistia i les estratègies antirepressives, comptarà amb l'experiència del món acadèmic, advocats de prestigi i ponents de primera línia en la defensa de causes repressives.

Durant la jornada es tractaran temes com el dret penal de l'enemic, el camí fins al Tribunal Europeu de Drets Humans, la constitucionalitat de l'amnistia o la repressió econòmica i la litigació estratègica. 

Els aprenentatges que procedeixin el congrés es recolliran per part d'un comitè científic, que serà l'encarregat de redactar les conclusions del  I Congrés d'Advocacia per a la defensa de drets civils i polítics, i presentar-les posteriorment. Aquest comitè científic estarà format per Bill Bowring, professor de drets humans i dret internacional al Birkbeck College de la Universitat de Londres, Guillermo Portilla Contreras, catedràtic de dret penal de la Universitat de Jaén, i Clara Serra i Baiget, advocada especialista en drets humans i litigació estratègica.

Amnistia i Llibertat continua treballant per l’Amnistia, per posar fi a la repressió i a la causa general contra l'independentisme.

Consulteu el programa complet i les ponències aquí.

Per assistir al congrés que tindrà lloc el 19 de març al Casinet d'Hostafrancs (BCN) és necessària inscripció prèvia enviant un correu electrònic ainfo@amnistiallibertat.cat