Amnistia i Llibertat enforteix el seu compromís amb la lluita antirepressiva i la defensa de l’Amnistia amb les conclusions del I Congrés d’Advocacia

El passat mes de març es va celebrar el I Congrés d’Advocacia per a la defensa de drets civils i polítics.

Amnistia i Llibertat enforteix el seu compromís amb la lluita antirepressiva i la defensa de l’Amnistia amb les conclusions del I Congrés d’Advocacia

Una cinquantena de persones van assistir al I Congrés d’Advocacia per a la defensa de drets civils i polítics, organitzat per Amnistia i Llibertat. Ara, s'han recollit els aprenentatges en unes conclusions elaborades des de la vessant nacional, estatal i internacional, que serviran per avançar cap a la lluita per la defensa dels drets civils i polítics. 

Bill Bowring, professor de drets humans i dret internacional al Birkbeck College de la Universitat de Londres, Guillermo Portilla Contreras, catedràtic de dret penal de la Universitat de Jaén, i Clara Serra i Baiget, advocada especialista en drets humans i litigació estratègica, han format el comitè científic que ha redactat aquestes conclusions conformant un manual bàsic per analitzar el context actual i les claus per avançar.

Les conclusions han estat el·laborades a partir de les ponències del congrès amb experts com Joan Ridao, Sonia Güell, Guillermo Portilla, Anaïs Franquesa, Benet Salellas, Bill Browling, Andreu Van Den Eyden, Clara Serra i Josep Maria Aguirre.

Així, les conclusions aporten reflexions sobre la constitucionalitat de l’amnistia, el dret penal de l’enemic, el camí fins al tribunal europeu dels drets humans i la repressió econòmica i la ligitació estratègica en drets humans. 

El portaveu jurídic de l’assocació, Dani Villalín, ha constat que “el I Congrès d’Advocacia per a la Defensa de Drets Civils i Polítics va aglutinar professionals i professors del dret que ens han permès el·laborar unes conclusions des d’una visió amplia que ens ha de servir per avançar“, constatant entre altres que “l’estat utilitza tècniques de repressió per intentar silenciar moviments que els incomoden”. 

Per la seva banda, la portaveu Susanna Pagès ha apuntat que les conclusions reafirmen allò que hem de continuar reivindicant arreu: “ l'essència d'aquest conflicte és polític i ha de passar per la solidaritat antirepressiva i la lluita per l'amnistia”. 

Amnistia i Llibertat està treballant en l'organització del II Congrés d'Advocacia per a la defensa de drets civils i polítics, que tindrà lloc el proper 2023. L'associació es conjura així per continuar construint una estructura antirepressiva potent, formada i organitzada amb capacitat per respondre cadascun dels embats judicials de l'Estat espanyol.

Consulteu aquí les conclusions:

Consulteu aquí un vídeo-resum dels portaveus d’ALL explicant les conclusions