El II Congrés d’Advocacia per a la defensa de drets civils i polítics enforteix el compromís amb la lluita antirepressiva

Aquest passat 1 d'abril, Amnistia i Llibertat va celebrar el II Congrés d'Advocacia per a la defensa de drets civils i polítics, al Reial Club Marítim de Barcelona.
Va ser una jornada que va reforçar l'objectiu de l'associació: enfortir el compromís amb la lluita antirepressiva i la defensa de l'Amnistia.
Durant la jornada es van tractar temes d'actualitat política, i d'altres que també cal situar a l'agenda per continuar denunciant la repressió que exerceix de forma constant l'estat espanyola contra la causa catalana.
En aquest sentit, es va aprofundir a temes com el Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, a càrrec Karlos Castilla (responsable d'investigació a l'Institut de Drets Humans de Catalunya), de la reforma del Codi Penal, a càrrec d'Olga Arderiu (Advocada) i Guillermo Portilla (Catedràtic en dret Penal) o l'espionatge al moviment independentista, a càrrec de Carles Martínez (Advocat) i Ramón Setó (Advocat).
Ara, un comitè científic elaborarà les conclusions d'aquest congrés que, posteriorment, seran presentades i estan a disposició de la societat civil i les entitats per continuar treballant i defensant els drets civils i polítics.
Els portaveus d'Amnistia i Llibertat, Susanna Pagès i Dani Villalaín, van remarcar la voluntat de ser "una eina per treballar per acabar amb la causa general contra el moviment independentista. I això ho aconseguirem amb denúncia internacional, defensa jurídica i econòmica dels represaliats però igualment amb la formació i amb la confecció d'una xarxa antirepressiva cohesionada".