Amnistia i Llibertat denunciarà a instàncies internacionals l’extorsió econòmica i la vulneració de drets de l’Estat espanyol contra el moviment independentista

Amnistia i Llibertat denunciarà a instàncies internacionals l’extorsió econòmica i la vulneració de drets de l’Estat espanyol contra el moviment independentista

L’associació Amnistia i Llibertat ha anunciat els propers passos de la plataforma ciutadana en la defensa dels drets humans i en la denúncia de la causa general contra l’independentisme. La portaveu d’ALL, Susanna Pagès, ha explicat en una atenció als mitjans de comunicació, que l’associació denunciarà a instàncies internacionals l’extorsió econòmica i la vulneració de drets de l’Estat espanyol contra el moviment independentista.

En concret, l’associació denunciarà la repressió i l’extorsió econòmica que està suposant la imposició de fiances milionàries de responsabilitat civil, “en gran part duplicades, que afecten desproporcionadament a les economies i béns privats i, per tant, es vulneren drets de caràcter substantiu com el dret a la propietat privada”, ha declarat Pagès. En aquest sentit, la portaveu ha recordat que, fins al moment, el moviment independentista, ja ha hagut i pogut fer front, gràcies a la solidaritat ciutadana i a la d’organitzacions com la pròpia Amnistia i Llibertat, “a més de 15 milions d’euros en concepte de fiances, en alguns casos amb conceptes duplicats”.

Així mateix, Amnistia i Llibertat també portarà a organismes com el Consell d’Europa, el Tribunal Europeu de Drets Humans o les Nacions Unides la vulneració de drets humans com el “dret a un judici just o el dret a no rebre tracte discriminatori davant la llei per motius d’opinió política”, entre d’altres. A més a més, l’organització traslladarà a aquestes instàncies supraestatals la falta d’independència judicial i la falta de proves en els processos judicials en els quals s’han vist immerses centenars de persones represaliades: “des de treballadors públics, activistes, ciutadans mobilitzats o membres d’entitats democràtiques fins a càrrecs electes i càrrecs públics, com ara alcaldes, diputats o membres del Govern de la Generalitat”, tal i com han puntualitzat des d’ALL.

Pagès ha conclòs la intervenció recalcant que, des de l’organització, impulsaran “la denúncia de totes aquestes vulneracions” i lluitaran “per l’amnistia, com a única resposta antirepressiva”.