Amnistia i Llibertat organitza una Marató per l’Amnistia de l’1 al 4 d’octubre

Amnistia i Llibertat organitza una Marató per l’Amnistia de l’1 al 4 d’octubre

Amb motiu de la commemoració de l’1 i el 3 d’octubre, l’associació Amnistia i Llibertat engega una Marató per l’Amnistia que s’estendrà arreu del territori. L’objectiu d’aquesta Marató és aconseguir el màxim de signatures, aprofitant l’esperit reivindicatiu i mobilitzador de l’octubre de 2017. En un context de repressió, l’associació vol anar més enllà dels indults que s’han començat a tramitar aquests dies i reclamar l’amnistia com la via de solució al conflicte polític.

Si en el tret de sortida de la campanya de recollida de signatures -celebrat el passat 11 de setembre- ja es va aconseguir tenir un important nombre de punts on signar, en aquesta ocasió es multiplicarà i s’ampliarà la representació arreu del país, present en pràcticament totes les comarques. Les parades es mantindran durant els quatre dies, fet que facilitarà encara més la participació.

 

Així, la portaveu d’Amnistia i Llibertat, Susanna Pagès, assegura que després de veure com des de l’Estat espanyol es vol imposar el marc de l’indult, cal sortir més al carrer i mobilitzar-se per l’amnistia: “L’indult no és la solució a aquest conflicte polític. Ni els presos polítics ni els exiliats han comès cap delicte i, per tant, no se’ls ha d’indultar. S’ha de tenir clar que l'indult és un perdó de la pena, perquè els antecedents penals no s'esborren i no té en compte que els presos polítics han estat condemnats injustament i que se'ls han vulnerat diferents drets fonamentals per fer-ho”, sentencia.

Pagès recorda que “si realment es vol solucionar el conflicte, cal abordar-lo des de l’arrel. I tan sols es pot fer amb el comptador a zero i posant fi a la repressió, és a dir, amb l’amnistia. Només així es podrà normalitzar la vida democràtica catalana”, afirma la portaveu.

Amb tot, l’objectiu de la campanya de signatures és presentar al Congrés dels Diputats una proposta de Llei d’Amnistia i que en base a aquests text es legisli per aconseguir resoldre el conflicte polític i posar fi a la repressió. Com aquesta campanya es vehicula a través del dret de petició, els joves de 16 anys en endavant ja poden participar-ne i signar. Així doncs, és una manera d’implicar i mobilitzar al jovent en la lluita antirepressiva.